Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

Ympäristöystävällinen suunnittelu tukee hienosti kokonaisuutta

3D-piirroksia tietokoneen näytöllä

Vastuullisuus ja ympäristönäkökulmat ovat tänä päivänä entistä merkittävämmässä roolissa lähes kaikissa yrityksissä. Entop on omalla toimialallaan edelläkävijä, joka pyrkii jatkuvasti kehittämään omaa toimintaansa sekä uusia työkaluja. Vuoden 2022 alussa Entopilla on otettu käyttöön uusi suunnittelutyökalu, joka auttaa ottamaan ympäristövaikutukset huomioon osana suunnittelutyötä.

Entopin suunnittelupäällikkönä toimiva Aku Arasola on yhdessä tiimin kanssa ideoinut työkalua ja vastaa nyt suunnittelutyökalun kehittämisestä sekä sisäisestä koulutuksesta.

Mistä syntyi idea suunnittelutyökalun kehittämiselle?

”Vastuullisuus on tämän päivän sana ja lähdimme miettimään, kuinka voisimme Entopilla tehdä suunnittelua entistä vastuullisemmin. Halusimme myös vastata asiakkailta tulleeseen tarpeeseen huomioida ympäristönäkökulmat jo suunnitteluvaiheessa. Tavoitteenamme on kehittää suunnittelutyökalu, josta on monipuolisesti apua suunnittelijoiden työhön. Emme siis ole luomassa suunnittelijoille ylimääräistä työvaihetta, jolla kuittaamme suunnittelutyömme tapahtuvan vastuullisesti”, Arasola avaa projektin lähtökohtia.

”Olemme tammikuussa lanseeranneet sisäisesti työkalusta version 1.0 ja tällä hetkellä keräämme suunnittelijoiltamme käyttökokemuksia jatkokehitystä varten. Tavoitteena on tosiaan yhdessä suunnittelijoiden kanssa luoda kaikkien työtä helpottava työkalu, jonka käytöstä on merkittävää hyötyä myös asiakkaalle”, Arasola jatkaa ja kertoo toivovansa projektin kehitysvaiheista nousevan myös muita hyviä ideoita ympäristökuorman vähentämiseen.

Millaisesta työkalusta on kyse?

”Suunnittelutyössä vastuullisuuden näkökulmaa tulee katsoa hieman laajemmin, sillä todelliset ympäristövaikutukset näkyvät vasta lopullisessa tuotteessa ja sen käytössä. Suunnitteluvaiheessa voimme ottaa huomioon eri komponenttien materiaalit ja näiden valintojen kautta vaikuttaa esimerkiksi lopullisen tuotteen kokoon ja painoon”, Arasola kertoo.

”Tässä ensimmäisessä vaiheessa työkalu palvelee etenkin tulevia projektejamme. Työkalun avulla dokumentoimme lopputuotteeseen käytettävien komponenttien osalta ympäristöön vaikuttavat tekijät, jotka mahdollisesti on jo otettu huomioon sekä asiat, jotka tulisi jatkossa huomioida”, jatkaa Arasola.

”Lähes kymmenvuotisen työurani aikana, en ole aiemmin nähnyt vastaavaa dokumenttia käytettävän mekaniikkasuunnittelussa. Moni asia dokumentissa vastaa hyväksi todettuja suunnittelun periaatteita ja näin ollen se tukee hienosti suunnittelutyötä kokonaisuutena. Vastuullinen suunnittelu on aina myös kustannustehokasta suunnittelua”, Arasola tarkentaa työkalun laajempia hyötyjä.

Lujuuslaskenta auttaa suunnittelemaan vastuullisia tuotteita

”Yksi selkeimmistä vastuullisen suunnittelun toimenpiteistä on vähentää materiaalien määrää. Mitä vähemmän lopputuotteessa on esimerkiksi käytetty terästä, sitä ympäristöystävällisempi se on. Huomioimme suunnittelussa aina tuotteen valmistettavuuden, turvallisuuden ja laadun. Kun materiaalia käytetään mahdollisimman vähän, lujuuslaskentatiimimme varmistaa tuotteen ominaisuuden ja toimivuuden tarvittavin analyysein”, Arasola kertoo Entopin suunnitteluprosessista.

”Odotan mielenkiinnolla suunnittelutyökalumme kehitysvaiheiden tuloksia. On mahtavaa tehdä kehitystyötä yhdessä taitavan suunnittelutiimimme kanssa”, Arasola toteaa lopuksi.

Tutustu tarkemmin Entopin palveluihin.

© 2023 Entop Oy