Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

Entop tukee Anstaria tuotekehityksessä

Mies ja nainen katsovat suunnitelmaa tietokoneen näytöltä

Anstar Oy on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut betonirakenteiden liitososien sekä liittopalkkien myyntiin ja valmistukseen. Anstar on oman alansa edelläkävijöitä ja kansainvälinen toimija, joka auttaa asiakkaitaan kaikissa betoniin kiinnittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Anstarin asiantuntijat voivat kehittää ratkaisun myös asiakkaan erikoistapauksia koskeviin kiinnitysongelmiin.

Anstarilla lähdettiin vuonna 2020 kehittämään liittopalkkien suunnittelua ja etenkin A-BEAM® -tuoteperhettä, jolle nähtiin olevan kiinnostusta ja kasvupotentiaalia. Tuotekehitykseen haluttiin mukaan ulkopuolinen osaaja ja näin Entop sekä vanhempi konsultti Pasi Lehtinen astuivat mukaan suunnittelupöytään. Projektin ensisijaisen tuotteena on ollut Entopin suunnitteluautomaatti, jonka ratkaisuilla lyhennetään toimitusprosessin läpimenoaikaa automatisoimalla projektin vaatima asiakaskohtainen suunnittelu.

”Entop on tarjonnut meidän tarpeisiin juuri sopivat resurssit ja palvelut, jotka ovat merkittävästi auttaneet A-BEAM® -tuoteperheen kehitystyössä. Alkuperäinen kehitysprojektihan on ollut valmis jo 1,5 vuotta, mutta olemme halunneet jatkaa kehitystyötä Pasin ja Entopin kanssa”, kertoo Anstarin projektipäällikkö Jarmo Vaskelainen.

Entop osana Anstarin suunnittelutiimiä

Lehtinen on työskennellyt Entopilla 2,5 vuotta ja koko tämän ajan hänen työpisteensä on sijainnut Anstarin toimitiloissa. Hänellä on yli seitsemän vuoden työkokemus mekaniikkasuunnittelusta ja tuotekehityksestä.

”Työtehtäviini kuuluu A-BEAM-liittopalkin suunnitteluautomaatti ja avustaa tuotteen kehitystyössä: yleistä suunnittelutyötä, 3D-mallien kehittämistä, valmistuskuvien kehittämistä ja kuvien hienosäätöä, jotta ne palvelevat paremmin niin suunnittelua kuin valmistustakin”, kertoo Lehtinen, joka vastaa myös suunnitteluautomaatista sekä siihen liittyvästä kouluttamisesta.

”Pasi on tuonut osaamisellaan kehitysprojektiimme merkittävää lisäarvoa. Lisäksi olemme saaneet hyödyntää koko Entopin monipuolista osaamista suunnitteluautomaattiin liittyen. Entopilla on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta ja olemme saaneet arvokasta näkemystä omien tuotteidemme kehitykseen”, tarkentaa Vaskelainen yhteistyötä Entopin kanssa.

Suunnitteluautomaatti tehostaa suunnittelua

Entop-suunnitteluautomaatin ratkaisuilla lyhennetään toimitusprosessin läpimenoaikaa automatisoimalla projektin vaatima asiakaskohtainen suunnittelu. Anstarille toteutettu suunnitteluautomaatti on tehostanut valtavasti suunnittelutyötä, kun turhia klikkauksia on saatu poistettua ja työ on nopeampaa. Työvaiheiden vähentyessä myös inhimillisten virheiden määrä vähenee.

”Suunnittelijamme ovat olleet todella tyytyväisiä suunnitteluautomaattiin. Tulokset ovat olleet niin hyviä, että kaikki kehitystyöhön satsattu aika on kannattanut ja suosittelen suunnitteluautomaattia muillekin”, Vaskelainen sanoo ja naurahtaa, että nälkä on kasvanut syödessä. Toimivan työkalun kehitys on jatkuva, mutta palkitseva prosessi.

”Kuluneiden työvuosien aikana yhteistyö on hitsaantunut toimivaksi. Mahdolliset haasteet on aina ratkottu yhdessä ja tarvittaessa Entopin muut asiantuntijat ovat olleet projektin ydintyöryhmän tukena”, kertovat Lehtinen ja Vaskelainen sujuvasta yhteistyöstä.

Kiinnostuitko Entopin suunnittelupalveluista?

Tutustu ja kysy lisää

Anstar A-BEAM® -tuotteisiin voit tutustua täällä.

Vastuullista yritystoimintaa

Entop tarjoaa asiakkailleen parhaita mahdollisia asiantuntijapalveluita, jotka auttavat kehittämään asiakkaiden liiketoimintaa kestävästi ja vastuullisesti. Olemme tehneet omalla alallamme merkittävää kehitystyötä vastuullisen suunnittelun näkökulmasta.

© 2023 Entop Oy