​​​​​​​Kuka olet?

Olen Kotkasta kotoisin, mutta päätynyt Tampereen seudulle muutaman mutkan tehden Lappeenrannan ja Lahden kautta. Nykyään asustelen Nokialla paritalossa kohta 5-vuotiaan tyttöni kanssa. Harrastuksina salilla käyminen, talvisin myös luistelu ja laskettelu, kesäisin suppailu, frisbeegolf ja maastopyöräily. Loppu vapaa-aika meneekin sitten ystävien seurassa, kokkaillessa, kotia laitellessa ja pihaa ehostellessa. Ja jos vielä joskus aikaa jää, niin hyvä leffa tai sarja täyttää sen aukon.

​​Miten valitsit tai päädyit opiskelu-urallesi?

13-vuotiaana menin ensimmäiseen kesätyöhön niin sanotulle pumpputehtaalle Kotkan Karhulassa ja siellä tulikin lomat vietettyä, kunnes lukion jälkeen oli aika jatkaa opintoja. Kai sitä oli sen verran jo kasvanut koneiden ja laitteiden maailmaan, että tekninen korkeakoulu oli sopiva jatkumo opinnoille.

​​Miten ja koska päädyit Entopille?

Entopille päädyin vuonna 2005 keväällä Lahden konttorille vuokrafirman kautta. Olin silloin töissä Soneralla laatupuolen ongelmia ratkomassa, mutta se ei oikein tuntunut omalta hommalta. 2005 loppukesästä sitten siirryin Entopin palkkalistoille Tampereen konttorille ja täällä ollaan yhä.

Kerro seikkaperäisesti normipäivästä – jos sellaista on?

Teen töitä tällä hetkellä kotona ja päivä täyttyy asiakkaan suunnitteluprojektien parissa työskentelystä, teams-palavereista ja puheluista. Laitteet, joita suunnittelen ovat aika monimutkaisia ja sisältävät monia eri tekniikan osa-alueita (mekaniikka, sähkö, automaatio, robotiikka, hitsaus, turvallisuus, jne), joten suunnittelutyössä saa tehdä yhteistyötä hyvin monien osaajien kanssa. Se tuo omat haasteensa, mutta on samalla varsin mielenkiintoista ja antoisaa. Päivät vaihtelevat aika paljon sen mukaan tekeekö yhtä vai useampaa projektia yhtä aikaa ja missä kohtaa elinkaartaan projektit ovat. Muutenkin tämänhetkinen työ on hyvinkin vaihtelevaa ja monipuolista, joten ei voi sanoa, että työpäivät toistaisivat itseään. Toimin Entopissa myös työsuojeluvaltuutettuna, että luottamushenkilönä, joten nämäkin toimet tuovat lisäväriä päiviin mitä moninaisimpien asioiden tiimoilta.

​​​​​Kuvaile itseäsi (tai tätä voi kysyä myös työkavereilta)

Itseään on aina vaikea kuvailla, mutta rakkaan työtoverini sanoin; ”Työ-orientoitunut perfektionisti, jolla on reipas asenne kiinnostaviin asioihin” =D Edellinen oli työminäni, mutta osaan olla ihan hauska ja varsin sosiaalinenkin, tämmöinen rento ja reipas kaveri.

Kuva Tero Tikander