Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

Pasi Lehtinen Lahdesta

Työntekijätarinan grafiikkakuvitus

Kuka olet?

Olen 32 v. Nastolasta ponnistanut lahtelainen. Harrastuksina kalastus ja potkunyrkkeily sekä hifin harrastaminen. Kesällä on parhautta viettää aurinkoisia päiviä veneellä vetten päällä lipuen, auringosta nauttien ja siimat suorana veneen perässä uistellen. Potkunyrkkeily on hyvää vastapainoa pääasiassa tietokoneen äärellä istumiselle, saa ravisteltua työpäivän aikana kertyneet jumit pois hartioista ja muutenkin saa hyvää treeniä koko kropalle. Mahdollinen työstressikin karisee pois, kun pääsee murjomaan potkutyynyjä.

Hifi-harrastajana olen ollut kohta jo 15 vuoden ajan. Hyvää musiikkia ei halua pilata huonolla äänentoistolla. Harrastusta on ruokkinut myös kiinnostus tekniikkaa kohtaan. Jokaisen vahvistimen, soittimen ja kaiuttimen sisälle on pitänyt kurkata miten se on tehty, olisiko siinä jotain parannettavaa tai voisiko niistä lainata ideoita omiin itse rakentamiin laitteisiin ja kaiuttimiin.

Miten päädyit opiskelu-urallesi?

Kävin lukion Nastolan Nastopolissa, missä oli mahdollisuus valita tekniikkalinja, jossa pääsi korvaamaan osan pakollisista opinnoista tekniikkapainotteisilla kursseilla. Silloin sain ensimmäisen kosketuksen teknisestä piirtämisestä teknisen piirtämisen perusteet -kurssilla. Se tuntui helpolta ja itselle sopivalta hommalta. Lukion jälkeen Lahden ammattikorkeakoulu ja konetekniikan koulutusohjelma tuntui sopivalta valinnalta. Kiinnostus matematiikasta ja LAMKin tarjoamat mekaniikkasuunnitteluun painottavat kurssit ohjasivat minut suunnittelijaksi. Nyt olen ollut reilut 6 vuotta mekaniikkasuunnittelijana.

Työ Entopilla

Siirryin Entopille vajaa pari vuotta sitten. Olen työskennellyt samalle asiakkaalle koko tämän ajan. Usein kuulee puhuttavan: ”Olisipa joku, joka tekisi tämän”, ”Keksiikö joku, miten tämä tehtäisiin”, ”Tietääkö joku…”. Nyt olen päässyt olemaan tämä ”joku – tehden asioita, joita muut eivät ehdi, eikä välttämättä osaakaan tehdä. Kehitellen suunnittelua tehokkaammaksi ja keksien ratkaisuja teknisiin ongelmiin, sekä tehden malleista ja piirustuksista paremmin toimivia niin tuotannon kuin suunnittelunkin kannalta. Suunnitteluautomaatin tekeminen on ollut myös minun työtehtävänäni. Se on ollutkin tähän asti haastavin, mielenkiintoisin ja todella kehittävä projekti, jota olen päässyt tekemään.

Kuvaile itseäsi

Rauhallinen. Turha liikaa hötkyillä. Rauhassa ja maltilla hyvä tulee.

Motivoitunut ja aina halukas oppimaan uutta.

Positiivinen. Elämä on liian lyhyt murjottamiseen. Muita auttava ja tsemppaava.

mies hymyilee kameralle

© 2023 Entop Oy