Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

Tuomo Kuusi Helsingistä

Työntekijätarinan grafiikkakuvitus

Kuka olet?

Olen Tuomo, asunut nuoruuden Savossa ja loput pääkaupunkiseudulla. Nyt majapaikkana Mäntsälä, josta näppärät yhteydet eri puolille Etelä-Suomea.

Vastapainoa työpäiville tuo liikkuminen luonnossa. Harrastan aktiivisesti maastopyöräilyä ja polkujuoksua. Vuosittain tulee osallistuttua pariin kisaan, tänä vuonna Tahoko MTB ja syyskuussa Nuukclassic polkumaraton. Lisäksi nuoremman lapsen kanssa ollaan mukana partiotoiminnassa. Kaapista löytyy myös varusteet pitemmillekin vaelluksille, tänä kesänä käytiin perheen kanssa Haltilla.

Miten valitsit/ päädyit opiskelu-urallesi?

Tekninen ala oli jo yläasteella selvä. Mekaniikka oli lähinnä sydäntä, jo alakouluikäisenä selvittelin miten erilaiset mekanismit toimivat.

Espoo oli sopivan lähellä ja kaverin kanssa käytiin pääsykokeissa. Minä pääsin konetekniikkaan ja kaveri tietotekniikkaan. Opintojen ohessa tuli opastettua useampikin vuosikurssillinen teekkareita koneenpiirustuksen ja CADien saloihin. Tuotekehityksen ja koneenpiirtämisen lisäksi lujuuslaskenta tuntui kiinnostavalta ja siitä tulikin sivuaine.  Jo opintojen aikana päädyin tekemään tuntitöitä suunnittelutoimistolle, jossa tuli nähtyä kaikenlaista.

Miten ja koska päädyit Entopille?

Opintojen jälkeen konsultin työt jatkuivat ja olinkin Vantaalla tuotekehityksen, teollisen muotoilun ja lujuuslaskennan parissa reilu 12 vuotta. Tämä oli hyvä koulu, pääsi läheltä näkemään ison talon kautta monia erilaisia teollisuuden aloja – kännyköistä isohin teollisuuslaitoksiin. Tekeminen oli haastavaa nuorelle insinöörille, mutta myös palkitsevaa. Konsultista siirryin hetkeksi testauksen maailmaan VTT Expert Servicelle Espooseen. Sieltä eksyin reiluksi viideksi vuodeksi Lahteen Stalatubelle tuotekehityspäälliköksi. Keski-Eurooppa tuli hyvin tutuksi, samoin terästuotteiden valmistus. Tänä aikana myös Kimmo ja Arto tulivat tutuiksi. Reilun viiden vuoden jälkeen jätin kehitystyön muille ja muutaman mutkan jälkeen löydettiin Entopin kanssa yhteinen sävel. Helsinkiin oli kaivattu omaa vetäjää ja tätä latua on nyt menty jo reilu viisi vuotta.

Kerro seikkaperäisesti normipäivästä – jos sellaista on?

Eipä sellaista taida olla olemassa. Päivän aikana olen yhteydessä asiakkaisiin, nykyisiin ja uusiin, hoidan toimiston juoksevia asioita, autan suunnittelijoita erilaisissa ongelmissa ja pidän ammattitaisoa yllä tekemällä lujuuslaskentaa joihinkin asiakasprojekteihin.

Kuvaile itseäsi

Kolme mottoa: Kaikki on mahdollista, otetaan asioista selvää ja tehdään homma loppuun asti.

© 2023 Entop Oy