Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

Tero Tikander Tampereelta

silmälasipäinen mies kukkapaidassa

Esittelyssä Tero Tikander Tampereelta. Tero työskentelee Entopilla pääsuunnittelijana ja on myös yrityksen luottamushenkilö ja työsuojeluvaltuutettu.

Kuka olet?

Tero Tikander ja alunperin kotoisin Kotkasta. Päädyin Tampereen seudulle parin mutkan, eli Lappeenrannan ja Lahden kautta. Nykyään asustelen Nokialla paritalossa kohta 5-vuotiaan tyttöni kanssa.

Harrastuksina salilla käyminen, talvisin myös luistelu ja laskettelu, kesäisin suppailu, frisbeegolf ja maastopyöräily. Loppu vapaa-aika meneekin sitten ystävien seurassa, kokkaillessa, kotia laitellessa ja pihaa ehostellessa. Ja jos vielä joskus aikaa jää, niin hyvä leffa tai sarja täyttää sen aukon.

​​Miten ja milloin päädyit Entopille?

Entopille päädyin keväällä 2005 Entopin Lahden konttorille vuokrafirman kautta. Olin silloin töissä Soneralla laatupuolen ongelmia ratkomassa, mutta se ei oikein tuntunut omalta hommalta.

Suunnittelua ja tekninen ala kiinnosta ja olinhan alaa opiskellutkin jo pidemmän aikaa. Entopilta tarjottu työ vaikutti mielekkäältä ja sitähän se on ollutkin. Loppukesästä 2005 siirryin Entopin palkkalistoille ja Tampereen konttorille. Täällä yhä ollaan!

13-vuotiaana menin ensimmäiseen kesätyöhön niin sanotulle pumpputehtaalle Kotkan Karhulassa ja siellä tulikin lomat vietettyä, kunnes lukion jälkeen oli aika jatkaa opintoja. Kai sitä oli sen verran jo kasvanut koneiden ja laitteiden maailmaan, että tekninen korkeakoulu oli sopiva jatkumo opinnoille.

Parasta Entopilla on mielenkiintoisten työtehtävien ja projektien lisäksi mukavat kollegat, joustavat työajat ja etätyön mahdollisuus.

Millaisten projektien ja työtehtävien parissa työskentelet?

Työskentelen hitsausautomaatioon ja -robotiikkaan liittyvien laitteiden ja järjestelmien suunnittelun parissa. Työnkuvaan kuuluu projekteihin liittyvää suunnittelua, tuotekehitystä, erilaista laitteiden mitoittamiseen liittyvää laskentaa, projektin hoitoon liittyviä asioita jne.

Suunnittelen melko monimutkaisia laitteita, jotka sisältävät monia eri tekniikan osa-alueita, kuten mekaniikka, sähkö, automaatio, robotiikka, hitsaus, turvallisuus. Suunnittelutyössä saan tehdä yhteistyötä hyvin monien osaajien kanssa. Se tuo omat haasteensa, mutta on samalla varsin mielenkiintoista ja antoisaa.

Päivät vaihtelevat aika paljon sen mukaan tekeekö yhtä vai useampaa projektia yhtä aikaa, ja missä kohtaa elinkaartaan projektit ovat. Työni on hyvinkin vaihtelevaa ja monipuolista, joten ei voi sanoa, että työpäivät toistaisivat itseään. Toimin Entopissa myös työsuojeluvaltuutettuna ja luottamushenkilönä, joten nämäkin toimet tuovat lisäväriä päiviin.

Millainen Entop on työpaikkana?

Tampereen toimistolla on aina ollut mielestäni hyvä ilmapiiri ja töihin on aina ollut kiva mennä. Minulla on hyvä esimies, joka on hyvä työssään ja mukava ihmisenä. Kun asiaa tai ongelmia on, niin hommiin tartutaan ja ne hoituvat.

Entopilla asiat hoidetaan rehdisti ja rehellisesti. Työkaverit sekä esimiehet ovat aina olleet mukavia. Mahdolliset ongelmat on aina pyritty ratkaisemaan hyvässä hengessä, liittyvät ne sitten itse työhön tai muihin asioihin, jotka liittyvät työyhteisöön.

Kuvaile vielä itseäsi työntekijänä

Itseään on aina vaikea kuvailla, mutta rakkaan työtoverini sanoin: ”Työ-orientoitunut perfektionisti, jolla on reipas asenne kiinnostaviin asioihin”. Se on työminäni, mutta osaan olla ihan hauska ja varsin sosiaalinenkin, tämmöinen rento ja reipas kaveri.

© 2023 Entop Oy