Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

Risto Saloranta on Entopin uuden hallituksen puheenjohtaja

Entop Oy:n uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty varatuomari Risto Saloranta. Vahvan liikkeenjohdollisen osaamisen ja hallituskokemuksen lisäksi Saloranta tuo uuteen hallitukseen ulkopuolista strategista näkemystä.

Uuden hallituksen tavoitteena on kehittää Entopin liiketoimintaa kestävästi sekä parantaa entisestään yrityksen kyvykkyyttä vastata nopeasti muuttuvan toimialan ja maailman tarpeisiin. Erityisen tärkeä tavoite on luoda puitteet toimintaympäristölle, jossa yhtiön tärkein voimavara eli sen osaava henkilöstö voi motivoituneena toimia luottamuksellisessa työympäristössä.

Risto Saloranta on toiminut asianajajana yli 25 vuotta, tehden pääosin liikejuridiikkaa ja toiminut Ernst & Young Oy:ssä lakiasianjohtajana. Vuodesta 2020 Saloranta on toiminut Ortek Oy:n toimitusjohtajana. Elokuussa 2023 Saloranta on siirtymässä muihin tehtäviin, mutta tulee jatkossakin työskentelemään Ortek Oy:n hallituksessa. Saloranta toimii tällä hetkellä myös useamman muun eri liikeyrityksen hallituksissa.

58-vuotias perheenisä on vapaa-ajalla aktiivinen liikkuja ja erityisesti jalkapallo on lähellä sydäntä. Lomamatkoilla laitesukelluksesta innostunut Saloranta sukeltelee sujuvasti myös lahtelaisen urheilun pelikentillä toimien muun muassa Lahden Urheiluhalliyhdistys ry:n puheenjohtajana sekä FC Lahti Oy:n ja Lahden Pelicans Oy:n hallitusten jäsenenä.

Ajatuksia Entopin uudesta hallituksesta

”Olen tehnyt Entop Oy:n kanssa yhteistyötä yritys- ja liikejuridiikan alueilla jo pitkään, joten yhtiö ja sen hallitus ovat minulle tuttuja. Kimmo Määttäsen ehdotus ryhtyä yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi oli mieluinen, ja siihen oli helppo vastata myönteisesti. Yhtiön tekeminen on vahvassa myötätuulessa; toisaalta nykymarkkina ja tulevaisuus asettavat tällekin toimialalle jatkuvasti uusia haasteita, joissa uskon voivani auttaa yhtiötä”, kertoo Saloranta ja jatkaa:

”Hallituksen puheenjohtajana tavoitteenani on vahvistaa hallituksen toimintaa yhtiön tärkeänä voimavarana. Hallituksen tulee katsoa valppaasti tulevaisuuteen, ja luoda lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä strategiaa, jota yhtiö on valmis toteuttamaan, ja jolla yhtiö saavuttaa kasvutavoitteensa”.

”Ajatukset ovat tällä hetkellä ovat todella positiiviset. Olemme aloittaneet myös hallitustyömme vahvan kehittämisen ja uskon tämän tuovan meille menestyksen avaimia nykyisessä nopeiden muutosten maailmassa. Heti ensimmäisessä uudella kokoonpanolla vedetyssä hallituksen kokouksessa pääsimme tekemään luovia ratkaisuja ja päätöksiä haastaviin asioihin”, kertoo Entopin toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen Kimmo Määttänen ja tarkentaa: ”Toivon myös saavani Ristosta hyvän sparraus ja keskustelukumppanin omaan rooliini toimitusjohtajana”.

”Uskon, että pitkäaikaisella kokemuksellani monien eri toimialojen yhtiöissä hallitustyöskentelyssä, johdossa ja yhteistyökumppanina voin antaa Entop Oy:lle uudenlaista näkemystä ja osaamista tulevaisuuden haasteisiin”, summaa Saloranta.

Entop Oy hallitus

Risto Saloranta, hallituksen puheenjohtaja
Kimmo Määttänen, hallituksen jäsen
Tuomo Kuusi, hallituksen jäsen
Kimmo Pyykkö, hallituksen jäsen

Lisätiedot
Kimmo Määttänen
Toimitusjohtaja, Entop Oy
+358 50 336 9852
kimmo.maattanen@entop.fi

© 2023 Entop Oy