Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

ANDRITZ luottaa Entopin suunnitteluosaamiseen 

Entopin asiantuntijat ovat vuosien aikana tuottaneet ANDRITZille projektisuunnittelua hyödyntäen mekaniikkasuunnittelun ja lujuuslaskennan osaamistaan. Yhteistyö on jatkunut jo useamman vuosikymmenen. 

ANDRITZ on monikansallinen yritys, joka toimii yli 40 eri maassa ja sen 280 toimipisteessä työskentelee lähes 30 000 työntekijää. ANDRITZ tarjoaa kestävää teknologiaa sekä automaatio- ja palveluratkaisuja kaiken tyyppisille sellun, paperin, kartongin ja pehmopaperin tuotantoon. Lahden toimipisteessä liiketoiminta perustuu pääosin puukentän projekteihin.  

”Vuosien mittaan olemme toteuttaneet mitä erikoisempia asiakaslähtöisiä ratkaisuja ja toimintamalleja sekä tuottaneet ANDRITZille mekaanista suunnittelua ja lujuuslaskentaa puukentän toiminnoille”, kertoo Entopin toimitusjohtaja Kimmo Määttänen.  

Entopilta asiantuntevaa apua suunnitteluun 

”Tilauskantamme on ollut erinomainen ja tarvitsimme lisää resursseja suunnittelutiimiin. Luotamme Entopin osaamiseen ja tiedämme heiltä löytyvän tarvittavaa Challenge accepted – asennetta”, kertoo ANDRITZin Lahden toimipisteen suunnittelupäällikkö Jarkko Järvinen, joka vastaa puukentän projektien projektisuunnittelun tiimistä ja toiminnan kehittämisestä. 

Valmiita tuotteita toimitetaan ympäri maailmaa. Yksikään puukenttä ei ole samanlainen kuin toinen. Käytettävät puulajit ja lopputuotteet vaihtelevat, joten jokainen suunniteltava laite on uniikki yksilönsä. Nämä kaikki tulee ottaa suunnittelussa huomioon.  

”On hienoa, että ANDRITZilla luotetaan Entopin työn laatuun sekä asiantuntemukseemme puukenttien suunnittelussa”, kertoo Entopin suunnittelupäällikkö Aku Arasola.

Yhteinen arvomaailma on yhteistyön tukirakenne 

ANDRITZin tuottamat teknologiat ja palvelut keskittyvät tuotannon tehostamiseen, kokonaiskäyttökustannusten alentamiseen sekä innovatiivisiin hiilidioksidipäästöjen vähentämisstrategioihin ja laitosten autonomiseen toimintaan.  

”ANDRITZilla toimimme arvojemme mukaan ja on hienoa, että Entopin kanssa jaamme saman arvomaailman. Meille on tärkeää tuoda näkyväksi teknologiamme parhaat puolet ja erottua muista alan toimijoista. Kaikki alkaa suunnittelusta, joten kaikki suunnittelupöydällä tehty näkyy läpi toimitusketjun”, Järvinen sanoo. 

”Meidän tavoitteenamme on täyttää niin ANDRITZin kuin myös Entopin kriteerit suunnittelutyön laadussa. Lähtökohtaisesti kaikki Entopin suunnittelutyö tehdään vastuullisen suunnittelun periaatteita noudattaen. Yksi selkeimmistä vastuullisen suunnittelun toimenpiteistä on vähentää materiaalien määrää”, kertoo Arasola.

Yhteistyökumppaneiden samanlainen visio tulevasta auttaa molempia pääsemään tavoitteisiin ja päästään tilanteeseen, jossa kaikki ovat voittajia. Entopin suunnittelijat ovat olleet tärkeä resurssi ANDRITZille projektien läpiviennissä.  

”Entopin suunnittelijoiden tietotaidon kasvaessa, uskon heidän tuovan entistä rohkeammin omia näkemyksiään, kuinka jonkin asian voisikin tehdä toisella tavalla tai laitetta voisi parantaa jollakin tavalla. Kokemus tuo myös rohkeutta haastaa ja kehittää prosessia”, pohtii Järvinen tulevaisuutta.  

”Meillä on ollut historiallisen suuri työkuorma, ja lisäkädet ovat todellakin tulleet tarpeeseen. On ollut hienoa, että olemme voineet jakaa vastuuta Entopille. Olen ollut todella tyytyväinen”, Järvinen summaa.  

”Olemme iloisia, että olemme pystyneet tarjoamaan hyviä ja ANDRITZin tarpeet täyttäviä suunnittelijoita oikea-aikaisesti. Yhteistyömme ja keskustelu on aina ollut avointa ja tarvittavat toimenpiteet on tehty, jotta oikeat tekijät on löydetty”, tiivistää myös asiakkuudesta Entopilla vastavaa Määttänen.

© 2023 Entop Oy