Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

Entopin asiantuntijat Profinntecin suunnittelutyön tukena

Mies katsoo suunnnitelmaa tietokoneen näytöltä

Entop on suunnittelualan kokenut edelläkävijä, johon luottavat useat suomalaiset teollisuuden toimijat sekä suunnittelijat. Entopin asiantuntijapalveluita on mahdollista hyödyntää lisäresurssina erilaisiin projekteihin ja näin teki Profinntec, joka tarvitsi asiakasprojektiin lisäkäsiä sekä asiantuntijaosaamista.

Profinntec on tamperelainen suunnittelutoimisto, joka toteuttaa korkealaatuisia suunnittelu- ja projektipalveluita prosessiteollisuudelle yli 30 vuoden kokemuksella. Keväällä 2022 yrityksen asiakkaalle lähdettiin toteuttamaan laajempaa suunnitteluprojektia, jonka toteutukseen tarvittiin pikaisesti lisäkäsiä asiantuntevalta taholta. 

”Entop oli minulle yrityksenä tuttu jo parinkymmenen vuoden takaa ja päätin ottaa heihin yhteyttä. Yhteistyötä emme olleet aiemmin tehneet, enkä ollut varma olisiko Entop meille tähän projektiin sopiva kumppani. Hyvin nopeasti selvisi, että Entopilla oli tarjota meille tarvitsemaamme apua ja hieman enemmänkin”, kertoo Profinntecin toimitusjohtaja Jukka Pentikäinen yhteistyön alusta.

Projektin päätehtävänä on suunnitella tukeva ja turvallinen rakenne laitteiston kuormien kannattamiseen EN1090 mukaisesti. Entop tarjoaa tähän suunnitteluapua niin mekaniikkasuunnittelussa kuin lujuuslaskennassa. 

”Meillä oli tarvetta lisäkäsille, mutta tarvitsimme projektiin mukaan myös asiantuntijuutta, jota Entopilla oli tarjota. Positiivisena lisänä Entopilla oli kokemusta myös hoitotasojen suunnittelusta ja pääsimme hyödyntämään heidän asiantuntijuuttaan myös tällä osa-alueella, kun projekti loppupuolella laajeni tarpeiltaan”, Pentikäinen kertoo. 

Toimivaa suunnittelua etätyöskentelynä

Entopilta valittiin projektiin sopivat suunnittelijat, jotka ovat työskennelleet koko projektin ajan asiakkaan kannalta etänä. Projektissa on hyödynnetty Entopin Mestari ja kisälli -mallia, jossa nuorempi suunnittelija saa tukea kokeneelta suunnittelijalta. 

”Tällainen työskentelymalli on meille tuttu ja olemme todenneet sen hyvin toimivaksi. Projektin aikana olen ollut yhteydessä Entopin Mestari-suunnittelijaan, ja alun tiiviimmän yhteydenpidon jälkeen olemme pitäneet yhteisiä palavereita vain tarvittaessa”, Pentikäinen kertoo. 

Etätyöskentely on tätä päivää ja projekti on edennyt hienosti etänä. Mahdollisuus lähityöskentelyyn olisi ollut, kun lähes kaikki projektin osapuolet työskentelevät Pirkanmaalla. Pentikäinen kehuu Entopin selkeää työskentelytapaa: roolit ja vastuunjako ovat olleet selkeät ja projekti eteni hienosti myös kesän lomakaudella.

”Tässä syksyllä meillä oli tarve käydä asiakkaan luona tarkentamassa suunnitteluun liittyviä yksityiskohtia. Entopilta saatiin henkilö mukaan käynnille ja tämä nopeutti sekä selkeytti tulevia toimenpiteitä merkittävästi”, kertoo Pentikäinen ja kiittää Entopia joustavuudesta ja kyvykkyydestä toimia muuttuvissa tilanteissa. 

”Olen ollut yhteistyöhömme erittäin tyytyväinen ja pidämme Entopia hyvänä vaihtoehtona myös tuleviin projekteihin. Meille merkittävä hyöty on, että käytössä on samat suunnitteluohjelmat, joten projektit etenevät todella sujuvasti eri suunnittelijoiden työpöydillä – paikasta riippumatta”, Pentikäinen kiteyttää lopuksi. 

Kiinnostuitko Entopin palveluista?

Tutustu Entopin palveluihin ja ota yhteyttä, mikäli teillä on lisäkäsille tarvetta. Valitsemme asiantuntijoistamme teidän projektiin sopivan suunnittelijan, joka voi työskennellä osana teidän suunnittelutiimiä – etänä tai läsnä. Lisäresurssin lisäksi saat käyttöönsä koko Entopin asiantuntijatiimin tuen.

Aloitetaanko
yhteistyö?

Parhaimmillaan insinööritaito on monimutkaisten asioiden yksinkertaistamista ja uusien näkökulmien löytämistä. Kerro meille tavoitteenne ja kerromme, kuinka saavutat ne. 

© 2023 Entop Oy