Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

Mikko Tommo Lahdesta

Työntekijätarinan grafiikkakuvitus

Kuka olet?

Lahdesta kotoisin ja siellä edelleen asun avovaimon ja koiran kanssa. Harrastuksina kalastus, metsästys ja Reserviläisurheiluliiton alaiset ampumaurheilulajit.

Miten päädyit opiskelu-urallesi?

15-vuotiaana ensimmäiseen kesätyöhön konepajalle. Siellä vierähtikin useampi kesä ja pitempikin pätkä erilaisissa tehtävissä ennen ja jälkeen armeijan. Se oli aika luonteva siirtymä lähteä opiskelemaan tekniikkaa.

Miten ja koska päädyit Entopille?

Entopille siirryin vuonna 2011 toisesta saman alan yrityksestä.

Kerro seikkaperäisesti normipäivästä – jos sellaista on?

Projektia tehdessä päivät voivat olla hyvinkin samanlaisia. Varsinkin jos lähtötiedot ovat kunnossa. Silloin projektin eteenpäin vieminen on perin helppoa. Mutta yleensä hommat kuitenkin elävät ja muutoksia tulee, joten ne pitää ottaa huomioon ja keskustella tarvittaessa asiakkaan kanssa. Minä olen tehnyt näitä töitä Entopin toimistolta käsin, asiakkaan tiloissa ja nyt kotoa käsin. Asiakkaan tiloissa toimiminen on monesti helpointa, koska tieto on silloin lähellä. Teams-palaverit ovat kuitenkin nyt yleistyneet paljon, ja kysymyksiä onkin helppo esittää kun näytön saa jaettua sekä asiakkaalle, että asiakas minulle. Tärkeää onkin, että molemmat osapuolet puhuvat samasta asiasta ja ymmärtävät toisiaan. Suurimmaksi osaksi työni on laitesuunnittelua. Mutta on joukkoon mahtunut myös laitteiden ohjeiden tekemistä, huoltokirjojen tekemistä, laitteiden turvallisuus tarkasteluja jne. Sinänsä sillä ei ole merkitystä mitä laitetta suunnittelee, kunhan lähtötiedot ovat kunnossa ja asiakkaan saa kiinni jos ja kun tulee kysymyksiä. Vuosien aikana moni suunnittelu ohjelma (CAD) on tullut tutuksi. Monesti suunniteluohjelma vaihtuukin asiakkaan vaihtuessa, mutta siihen on jo tullut sopeuduttua.

Kuvaile itseäsi kolmella sopivalla adjektiivilla

Työasioissa tykkään kysyä ja neuvoa. Monesti uusissa projekteissa on parasta varmistaa asioita tarpeeksi, niin ei tarvitse tehdä kahteen kertaan. Vapaa-ajalla nautin kesästä, harrastuksista, ystävien seurasta, mökkeilystä jne. Jos edelliset kääntäisi adjektiiveiksi niin ne voisivat olla: Omistautuva, irrottautuva, aktiivinen.

mie istuu koiran kanssa pihakeinussa

© 2023 Entop Oy