Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

Mikko Ovaska Tampereelta

Työntekijätarinan grafiikkakuvitus

Kuka olet?

Nimeni on Mikko Ovaska. Urheilu ja liikunta kiinnostaa niin kotisohvalla kuin erilaisilla kentillä. Viime aikoina harrastuksiin ovat kuuluneet talvella koripallo, mikä on ehdottomasti minun lempilajini ja kesällä jalkapallo. Joukkuelajien lisäksi käyn koiralenkeillä, kuntosalilla sekä talvella hiihtelemässä. Vapaa-ajalla rentoudun musiikkia kuunnellessa ja tapaamalla kavereita.

Miten valitsit tai päädyit opiskelu-urallesi?

Valmistuttuani YO-datanomiksi, kiinnostuin Hyvinvointiteknologian koulutusohjelmasta Jyväskylän AMK:ssa, koska ajattelin, että siinä voisi yhdistyä hyvin liikunnallinen/ ergonominen puoli sekä ATK-osaaminen. Insinööriksi valmistumisen jälkeen tein aluksi työnsuunnittelua teräslevyteollisuudessa ja siitä siirryin kattoturvatuotteiden tuotekehitykseen ja suunnitteluun.

Miten ja koska päädyit Entopille?

Noin 6 vuotta sitten tulin Entopille töihin mekaniikkasuunnittelijaksi Lahden toimipisteeseen. 3 vuotta sitten vaihdoin Lahden toimipisteeltä Tampereelle ja vaihto onnistui hienosti sisäisellä siirrolla, kun Entopilla on toimipisteitä Lahden lisäksi Tampereella ja Helsingissä.

Kerro seikkaperäisesti normipäivästä – jos sellaista on?

Aamulla ylös ja koiran kanssa lenkille. Siitä sitten virkeänä töihin katsomaan mitä päivä tuo tullesssaan. Oikeastaan en ole törmännyt Entopilla samanlaisiin päiviin  kovin useasti, koska suunniteltavat asiat sekä projektit saattavat vaihtua melko nopeallakin aikataululla. Olen Entopilla suunnittelu-urani aikana ollut monen eri alan yrityksissä mekaniikkasuunnittelijana  ja se tekee tästä työpaikasta mielenkiintoisen. Työtehtävinäni on ollut mm. avustavat suunnittelutehtävät, erilaisten kokonaisuuksien suunnittelu sekä tuotekehitystä asiakkaan toiveiden mukaan. Työ vaatii paljon sopeutumista, koska joskus projektit ovat lyhyitä ja ihmiset vaihtuvat ympärillä. Toisaalta minulle se ei ole ollut koskaan mikään ongelma, sillä olen pelannut pienestä pitäen erilaisissa joukkueissa ja sitä myöten oppinut sopeutumaan tilanteisiin nopeasti.

Kuvaile itseäsi kolmella sopivalla adjektiivilla

Määrätietoinen, urheilullinen, joukkuepelaaja.

mies kyykyssä rakennusten edessä ja rapsuttaa vaaleaa koiraa

© 2023 Entop Oy