Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

Markus Rantanen Tampereelta

Työntekijätarinan grafiikkakuvitus

Kuka olet?

Nimeni on Markus Rantanen. Olen konetekniikan Diplomi-insinööri Tampereelta. Minulla on vapaa-aikana runsaasti erilaisia tapoja rentoutua ja urheilla. Harrastan keilailua, lenkkeilyä ja shakkia. Minulla on myös lemmikkinä yksi kissa. Näistä lajeista keilailu on ykkösharrastukseni, jossa myös kilpailen aktiivisesti B-sarja tasolla. Muut harrastukset ovatkin sitten pelkästään rentoutumista varten.

Miten valitsit/ tai päädyit opiskelu-urallesi?

Olen ammattikoulupohjalta ja alun perin en suunnittelut käyväni kouluja sen kummemmin. Isoveli sai kuitenkin lopulta minut houkuteltua hakemaan AMK:hon, puhuen että tuolla koulutuspohjalla tulee muuten lasikatto vastaan joku päivä. Olen Porista kotoisin ja hain täten alun perin Samkiin. Tampere oli kiinnostanut kaupunkina pitkään ja ammattikorkeasta sainkin idean, miten voisin muuttaa sinne pysyvästi. Pelkkä muuttaminen Tampereelle ilman syytä ei ollut vaihtoehto, mutta opiskelupaikka siellä olisi. Päätinkin anoa sisäistä siirtoa vuoden Porissa opiskelun jälkeen. Siirto onnistui ja muutto Tampereella saattoi toteutua syksyllä 2013.

Valmistuin Tamkista konetekniikan insinööriksi 2016. Yhden hyvän kaverin kanssa heitimme vitsiä kokeilisimmeko onneamme yliopistossa. Päätimme kumpikin hakea TTY:lle ja kumpikin pääsimme AMK pistekeskiarvoilla läpi juuri ja juuri. Aluksi ajatuksena oli kokeilla ilman valmistumistavoitteita teekkarimaailmaa ja miltä vaikeus taso tässä koulussa tuntuu. Kun yksi vuosi oli kulunut ja opistopisteitä kertynyt hyvä määrä vähäisestä työpanoksestani huolimatta, päätin ottaa homman tosissaan ja yrittää valmistumista. Aikaa kului yhteensä 3,5 vuotta, mutta DI: paperit olivat kädessä jouluna 2019 😊

Miten ja koska päädyit Entopille?

Entop vaikutti brändin perusteella hyvältä vaihtoehdolta. Aloitin lokakuussa 2021, joten olen aika tuore talossa. Itselleni suurin merkitys on tällä hetkellä työpaikan sijainti Tampereella.

Kerro seikkaperäisesti normipäivästä – jos sellaista on?

Työpäivä kuluu usein nopeasti erilaisia ja haastavia projekteja tehden. Suurimpia haasteita on nopeasti muuttuva työn kuva ja korona-ajan tuoma vaikutus tiimityöhön. Olen 3 kuukauden aikana toiminut tiimissä, johon kuuluu kymmeniä ihmisiä ja suurinta osaa en ole tavannut kasvotusten koskaan. Töiden jälkeen suuntaan useana päivänä suoraan Kaupin keilahalliin, joko treenaamaan tai kisaamaan. Keilailun jälkeen suuntaan monesti kaupan kautta kotiin ja monesti klo on jo tässä vaiheessa noin 20, joten olen ollut poissa kotoa sen 12 h. Jos riittää energiaa ja aikaa saatan käydä iltalenkillä. Illat menevät monesti kuitenkin kissaa hoivaten ja rapsutellen.

Kuvaile itseäsi kolmella sopivalla adjektiivilla

Ahkera, mukava, levoton (en pysy paikallani pitkiä aikoja).

© 2023 Entop Oy