Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

Jesse Latva Lahdesta – pian Tampereelta

mies aurinkolasit päässä, vuoria taustalla

Helmikuussa 2022 Entopilla työt aloittanut Jesse Latva on työskennellyt Lahden toimipisteellä suunnittelijana reilun vuoden. Kevään 2023 aikana Jessen työt jatkuvat Entopin Tampereen toimipisteellä. Jessen näkemässä työpaikkailmoituksessa luvattu ”nuorekas ilmapiiri” on pitänyt paikkansa ja ensimmäinen vuosi Entopilla on sujunut odotusten mukaisesti.

Opiskelujen jälkeen Lahteen muuttanut Jesse ei juurikaan tuntenut kaupunkia tai paikallisia insinööritoimistoja. Ystävän vinkistä Jesse päätti hakea töitä Entopilta, missä oli hänen insinöörin tutkintoaan vastaava paikka avoinna. ”Työpaikkailmoitus oli kutsuva ja myös sopivasti huumorilla höystetty, joten päätin hakea paikkaa”, Jesse kertoo.

Millainen opiskelutausta sinulla on? 

Peruskoulun jälkeen opiskelin kaksoistutkinnon, eli olen 2. asteen koulutukseltani sähkö- ja automaatioasentaja sekä ylioppilas. Parin välivuoden jälkeen aloin pohtimaan jatko-opintoja ja haastattelin eri aloilla opiskelleita kavereita. Keskustelujen perusteella järkeilin jonkin tekniikan alan olevan minulle sopiva vaihtoehto. Hakeuduin opiskelemaan konetekniikkaa ja nyt työelämässä olen huomannut valinnan täysin oikeaksi.

Opiskelin Konetekniikan insinööriksi Lappeenrannassa Saimaan ammattikorkeakoulussa (nykyisin LAB-ammattikorkeakoulu). Viimeisen AMK:n opintovuoden olin vaihdossa Saksassa Schmalkaldenissa. Vaihto-opiskelu jakson myötä suoritin toisenkin kaksoistutkinnon, eli insinöörin paperit olen saanut LAB-ammattikorkeakoulusta ja vastaavan tutkinnon Bachelor of Engineering olen suorittanut Schmalkalden University of Applied Sciencesta.

Millaisten projektien ja työtehtävien parissa työskentelet?

Työtehtävät ovat projektikohtaisia, joten projektien laajuudet, työtehtävät, aikataulut sekä asiakkuudet ovat erittäin vaihtelevia. Saan myös työskennellä monipuolisesti eri toimialoilta tulevien asiakkaiden kanssa.

Työpäivä kuluvat pitkälti 3D mallinuksen kimpussa, joten Solidworks (kavereiden kesken solikka) on kovassa käytössä. 3D mallinnuksen lisäksi myös Office-tuotepaketin sovellukset ovat ahkerasti käytössä.

Entopin sisäisissä palavereissa käymme esimiesten kanssa läpi projektien aikatauluja, tilannekatsauksia tai ratkomme yhdessä suunnitteluun liittyviä haasteita. Toki päiviin saattaa sisältyä myös palavereita asiakkaan kanssa.

Työpaikkailmoituksessa luvattu ”nuorekas ilmapiiri” on pitänyt paikkansa. Työnantajana Entop on rehti ja läpinäkyvä.

Millaisia on työskennellä Entopilla?

Entopin työyhteisö on mielestäni avoin ja esimiehet ovat helposti lähestyttäviä ja avuliaita. On kiva, että pientä läppää mahtuu kahvihuoneen lisäksi tilanteiden sopiessa myös palavereihin. Hyvällä maulla voidaan heitellä pientä piikkiä, mutta on iso plussa, ettei täällä esiinny lainkaan sellaista ”pojittelua”.

Mikä on parasta työskentelyssä Entopilla?

Parasta ovat oivallukset ja ahaa-elämykset, kun huomaat asian olevan ratkaistavissa uudella tavalla. Näkee tehdyn työn lopputuloksessa mielenkiintoisten ratkaisujen toimivan.

Mielenkiintoisten työtehtävien lisäksi toki työkaverit ja kahvitauot, jolloin voidaan yhdessä puhua niitä näitä pässin päitä ja samalla saadaan tuuletettua päätä työasioista.

Millainen Entop on työnantajana?

Työnantajana Entop on rehti ja läpinäkyvä. Joustavuus ja ”kaikki on sovittavissa”-asenne mahdollisti minullekin toimipisteen vaihdon Lahdesta Tampereelle, kun elämäntilanteet muuttuivat. On hienoa, että työnantaja joustaa ja antaa tällaisia mahdollisuuksia. Lahden toimipisteeltä myös Edvard Perttilä on siirtymässä Tampereelle tässä kevään aikana.

Mielenkiintoisten projektien ja työtehtävien vastapainoksi Entop tarjoaa työntekijöilleen myös sopivasti irtiottoja arkisesta tekemisestä. Työntekijöille on järjestetty erilaisia tutustumisretkiä ja tietysti pikkujoulut.

Mitä touhuilet työajan ulkopuolella?

Olen hurahtanut sulkapalloon, jota käydään kavereiden kanssa aktiivisesti pelaamassa. Hetkittäin saatan innostua painojen nostosta ja ulkoilusta. Useimmiten vapaa-aika kuluu kavereiden kanssa hengaillen niin livenä kuin verkossa pelien äärellä.

© 2023 Entop Oy