Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

Suunnittelija Salli Jänkälä Tampereelta

Pohjois-Pohjanmaalta kotoisin oleva Salli Jänkälä on aikoinaan muuttanut Tampereelle opintojen perässä ja sittemmin asettunut asumaan Pirkanmaalle. Entopin suunnittelijana Salli on työskennellyt vuodesta 2022. Urapolku nykyiseen toimenkuvaan on ollut mutkainen, ja kapuloita on rattaisiin heitelty useammankin kerran.

Sallin aiemmat kokemukset tekniikan alan työpaikoista eivät olleet positiivisia. Sitkeästi hän on kuitenkin mennyt eteenpäin. Entopilla ystävällisten kollegoiden ja kokeneen suunnittelijan ohjauksessa Sallin työura suunnittelijana on saanut uuden alun.

Miten päädyit tekniikan alalle?

Olen aina ollut kiinnostunut siitä, miten ja miksi asiat toimivat sekä miten voisin itse tehdä ne. Vannoutuneena käsityöihmisenä ja askarteluharrastuksesta toiseen hyppineenä, opiskelin korualan artesaaniksi ammattikoulusta. Kultasepän alalla on Suomessa rajallisesti työllisyysmahdollisuuksia, joten suoritin samalla myös ylioppilastutkinnon.

Lopulta en tehnyt päivääkään töitä luovalla alalla vaan hyppäsin suoraan päinvastaiseen vaihtoehtoon ja lähdin opiskelemaan konetekniikkaa Tampereen ammattikorkeakouluun. Tekniikan alalla minua kiinnosti erityisesti ilmailuala ja ajatus, että tuleva päivätyöni olisi jotain analyyttista ja säännönmukaista, joka ei veisi kaikkea iloa luovasta tekemisestä.

Koska kiinnostukseni rajoittui hyvin spesifisti lentokonetekniikkaan, kuvittelin työllistyväni ilmailun parissa. Valmistuin ilmailualalle keväällä 2020, aikana, joka tunnetusti lamaannutti koko ilmailualan. Oli tehtävä uudet urasuunnitelmat.

Miten päädyit suunnittelijaksi Entopille?

Työskentelin jo opintojeni aikana edellisellä työnantajallani, missä olin tehnyt myös viimeisen työharjoitteluni. Aloin kuitenkin heti valmistuttuani etsimään uutta työpaikkaa. Entopin työpaikkailmoitus oli siinä epätoivoisessa hetkessä ainoa, joka kiinnitti huomioni positiivisella tavalla. Lähetin hakemuksen, mutta vielä tässä vaiheessa minulla ei, juuri koulusta valmistuneena, ollut kyseisen työtehtävän vaatimaa kokemusta.

Vuotta myöhemmin päädyin irtisanoutumaan edelliseltä työnantajaltani. Ilmailuala oli edelleen myllerryksessä, mutta tässä kohtaa elämä heitti eteen minulle sopivan projektin ja pääsin aloittamaan työt Entopin Tampereen toimistolla.

Millaisten työtehtävien parissa työskentelet?

Teen töitä suunnittelijana sekä asiakkaan tiloissa että välillä täällä Entopin Tampereen toimistolla. Työpäiväni kuluvat hyvin pitkälti 3D-mallintamisen parissa ja aiheet vaihtuvat asiakkaan mukaan.

Vaikka kiinnostukseni alun perin rajoittuikin lentäviin laitteisiin, olen saanut huomata konetekniikan alalla löytyvän paljon muutakin mielenkiintoista. Uusien asioiden virta projektien vaihtelevuuden kautta on todella innostavaa!

Olen kiitollinen, että olen päässyt työskentelemään heti työurani alussa monissa erilaisissa projekteissa, enkä ole vahingossakaan huomaamattani niin sanotusti leimaantunut vain yhden aihealueen osaajaksi. Uskon projektien monimuotoisuuden kerryttävän arvokasta kokemusta ja kasvattavan itsevarmuutta, vaikka usein kyseessä on vain pieni pintaraapaisu aiheeseen.

Miten kuvailisit työyhteisöäsi?

Työyhteisö toki vaihtelee sen mukaan, missä töitä tehdään. Olen kuitenkin kokenut sekä Entopin sisäisen, että asiakasyritysten ilmapiirin hyväksi ja ennen kaikkea asialliseksi. Kaikki aiemmat kokemukseni työelämästä eivät ole asiallisia, joten arvostan suuresti Entopilla kokemaani tietynlaista turvaa ja arvokkuutta työpaikalla. Kokemusteni perusteella niin Entopilla kuin asiakasyrityksissä työskentelee vain hyviä tyyppejä.

Yleisesti hyvän työilmapiirin lisäksi on todettava, että työskentely Entopilla on joustavaa. Hienoa, että voin helposti rytmittää työ- ja vapaa-ajan itselle sopivalla tavalla.  

Miten palaudut työpäivistä?

Asun avopuolisoni ja koiramme kanssa vanhassa talossa, missä tekemistä riittää ympäri vuoden. Tällä hetkellä meillä on ikuisuusprojektina lähes koko talon remontti. Keväästä syksyyn on puuhaa pihan, puutarhan ja hyötykasvien parissa. Tykkään liikkua luonnossa ja harrastan marjastusta sekä sienestystä. Useampi käsityöprojekti on käynnissä ja kausittain saatan upota pelaamaan sekä rakentamaan videopeleissä. Viime aikoina olen elvyttänyt uudestaan myös vanhan kuntosaliharrastuksen. 

© 2023 Entop Oy