Kuka olet?

Olen Mikko Niemi ja syntynyt Tampereella 1979. Olen käynyt lukion Tammerkosken lukiossa ja sen päädyttyä pääsin ilman pääsykoetta Tampereen Teknilliseen yliopistoon. Olen valmistunut muovitekniikan diplomi-insinööriksi ja sivuaineina tuotantotalous sekä tuotantotekniikka.

Harrastan kävelyä, kalastusta ja avantouintia. Raskaan työviikon jälkeen on hyvä aloittaa viiikonloppu avantouinnilla jos mahdollista. Siitä tulee erittäin rentouttava olo.

Miten päädyit opiskelu-urallesi?

Minulla ei ole koskaan ollut toiveammattia. Työuralle tavallaan pääsin koulutuksen kautta koska siihen liittyi ruiskuvalumuottien suunnittelu. Pääsin ensimmäiseen työpaikkaani juuri tämän ansiosta. Ensimmäinen ”oikea” työpaikka oli Insinööritoimisto Teknopori, joka sijaitsee Porissa ja jolla on vahva kokemus ruiskuvalu- ja painevalumuoteista sekä muovituotesuunnittelusta.

Miten ja koska päädyit Entopille?

Pääsy Entopille oli mielenkiintoinen. Olin ollut noin puoli vuotta työttömänä ja Entop haki työntekijöitä Tampereen toimipisteeseen. Kun oli kulunut 15 minuuttia hakemuksen lähettämisestä minulle soitettiin, että heillä olisi toimipiste myös Helsingissä ja olisi mahdollista päästä myös sinne. Se sopi minulle erittäin hyvin, koska vältin muuton Helsingistä Tampereelle.

Työn aloitus oli myös harvinaisen nopea. Perjantaina kävin kirjoittamassa työsopimuksen ja maanantaina alkoi komennus asiakkaalla.

Kuvaile itseäsi?

Työtoveri pitää minua rentona ja tunnollisena. Omasta mielestä se pitää hyvin paikkansa.

Kuva Mikko Niemi