Entopin suunnitteluautomaatit säästävät kustannuksia ja parantavat suunnittelun laatua
Entopin suunnitteluautomaattia hyödynnetään jo useissa asiakasprojekteissa, joissa työkalun tehokkuus ja monipuolisuus näkyvät konkreettisesti.
Vuonna 2020 Anstar alkoi kehittää liittopalkkien suunnittelua, erityisesti A-BEAM®-tuoteperhettä, jolle nähtiin olevan kiinnostusta ja kasvupotentiaalia. Entopin suunnitteluautomaatti on ollut avainroolissa Anstarin tuotekehityksessä ja tehokkuuden parantamisessa. Nyt, vuosia myöhemmin, suunnitteluautomaatin hyödyt näkyvät käytännössä: nopeampi toimitusprosessi, tarkemmat suunnitelmat ja merkittävä tuottavuusloikka.
Entopin vanhempi konsultti Pasi Lehtinen oli mukana A-BEAM®-suunnitteluautomaatin kehityksessä koko projektin ajan. Tavoitteena oli luoda suunnitteluautomaatti, joka auttaa lyhentämään tuoteperheen toimitusprosessin läpimenoaikaa automatisoimalla projektin vaatima asiakaskohtainen suunnittelu.
”Yhteistyömme syveni vuosien aikana ja loppuvaiheessa olin vahvasti mukana kehittämässä Anstarin koko suunnitteluprosessia. Entopin suunnitteluautomaatti on ollut merkittävässä roolissa parantamassa Anstarin suunnittelun ja tuotannon välistä yhteistyötä”, sanoo Lehtinen.
Suunnitteluautomaatti on nopeuttanut suunnittelutyötä ja vapauttanut suunnittelijoiden aikaa kehitystyöhön ja innovointiin. Työvaiheiden vähentyessä myös inhimillisten virheiden määrä on vähentynyt.
”Entopin suunnitteluautomaatin tuomat hyödyt ovat todella merkittäviä. Tuottavuus on parantunut merkittävästi. Samalla henkilöstömäärällä pystymme nyt tuottamaan 50–70 % enemmän suunnitelmia ja myös entistä laadukkaammin. Tuotannon tehokkuuden rinnalla myös työn laatu on siis kasvanut. Esimerkiksi asiakkaille ja yhteistyökumppaneille esiteltävät suunnitelmat ovat nyt tarkempia ja visuaalisesti selkeämpiä”, kertoo Anstarin suunnittelupäällikkö Markus Hopeakoski.
Tuottavuutemme on kasvanut todella merkittävästi viimeisten 3–4 vuoden aikana Entopin suunnitteluautomaatin ansiosta.
Markus Hopeakoski, Anstar
Entopin suunnitteluautomaatti toimii sujuvasti eri ohjelmistojen kanssa. Tarvittaessa on myös rakennettu makroja työn sujuvoittamiseen.
”Suunnitteluautomaatin, 3D-mallinnuksen, AutoCADin ja SolidWorks-ohjelmiston toimiva yhteispeli helpottaa yhteistyötä projektien eri toimijoiden kanssa, joista jokainen katsoo suunnitelmia oman työnsä kautta”, Hopeakoski tarkentaa.
Vaikka suunnitteluautomaatti on jo tuonut merkittäviä hyötyjä, nähdään Anstarilla yhä uusia tapoja kehittää ja hyödyntää sitä. Tavoitteena on jatkaa prosessien parantamista ja hyödyntää automaatiota yhä laajemmin.
”Kehitystyö ei lopu koskaan. Maailman tilanne on ollut pitkään epävakaa, ja se on näkynyt myös meillä. Entopin suunnitteluautomaatti on meille tärkeä tuki, kun toimiala lähtee jälleen kasvuun. Mikäli tulevaisuudessa tarvitsemme lisää resursseja tai haluamme jatkaa suunnitteluautomaatin kehitystä, tiedämme kääntyä Entopin puoleen”, Hopeakoski summaa.
Lue myös aiempi artikkeli Entopin ja Anstarin yhteistyöstä: Entop tukee Anstaria tuotekehityksessä
Tutustu tarkemmin Entopin suunnitteluautomaattiratkaisuihin ja ota yhteyttä asiantuntijoihimme. Rakennetaan yhdessä vastuullisempaa ja tehokkaampaa tulevaisuutta.L
Entopin suunnitteluautomaattia hyödynnetään jo useissa asiakasprojekteissa, joissa työkalun tehokkuus ja monipuolisuus näkyvät konkreettisesti.
Entopin ja Dovian yhteinen historia ulottuu vuosien taakse, mutta nyt käynnissä oleva projekti edustaa aivan uudenlaista kumppanuutta.
Entop on tarjonnut suunnitteluosaamista Hermetelille alihankintana useita vuosia. Nyt kehitysprojektissa toteutettiin tuotantoa tehostava suunnitteluautomaatti.
© 2023 Entop Oy