Kuka olet? Kerro itsestäsi vapaasti muutamalla sanalla (esim. harrastukset, kiinnostuksen kohteet, miten rentoudut töiden jälkeen)

Olen kotoisin Nokialta. Vajaa 10 vuotta tuli vietettyä Tampereella opiskelun ja töiden merkeissä ja nyt ollaan perheen kanssa asetuttu takaisin Nokialle. Harrastuksista tärkeimpänä ehdottomasti kalastus. Aiemmin tuli harrastettua vetouistelua kilpailumielessäkin, mutta kahden pienen lapsen isänä ei ole enää vapaa-ajan ongelmia.  Aina sopivan hetken tultua pyrin kuitenkin lähtemään veneellä järvelle tai pilkille keväthangille.

Miten valitsit/ tai päädyit opiskelu-urallesi?

Itse asiassa yläaste ja lukioaikana ajatuksissa oli , että minusta tulee kokki tai poliisi. Sitten kuitenkin kavereiden mukana ja isoveljen innoittamana päädyin tekniikan pariin. Opiskelin vuoden rakennustekniikkaa, mikä ei kuitenkaan tuntunut omalta. Ensimmäisen vuoden jälkeen vaihdoin konetekniikkaan ja sillä tiellä ollaan. Opintojen loppupuolella pääsin tekemään tuntitöitä suunnittelutoimistoon, mikä avasi entisestään silmiäni konetekniikan laaja-alaisuudesta ja mahdollisuuksista.

Miten ja koska päädyit Entopille?

4 vuotta sitten näin erittäin mielenkiintoisen työpaikkailmoituksen, kun Entop haki Tampereen konttorille vetäjää. Olin työskennellyt lähes 15 vuotta Kalmarin konttilukkien suunnitteluosastolla niin suunnittelijana, pääsuunnittelija kuin suunnittelupäällikkönäkin. Mietin silloin, että tuossa olisi paikka, missä pääsisin toisaalta hyödyntämään omaa osaamistani ja toisaalta haastamaan itseäni ja viemään itseni tietyissä tilanteissa omille epämukavuusalueille ja sitä kautta kehittymään yhä monipuolisemmaksi osaajaksi.

Kerro seikkaperäisesti normipäivästä – jos sellaista on?

Työpäivät vaihtelevat todella paljon. Päivän runkoon kuuluu yhteydenpito asiakkaisiin, projektien hoito ja suunnittelijoiden auttaminen, töiden tarkastaminen, tiettyjen järjestelmien ylläpito ja kehitys ja yleiset juoksevat toimiston asiat.

Kuvaile itseäsi kolmella sopivalla adjektiivilla.

Rauhallinen, määrätietoinen, Tamperelainen luonne 😊

Kuva Kimmo Pyykkö