Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

Kari Rinneheimo Tampereelta

Työntekijätarinan grafiikkakuvitus

Kuka olet?
Nimeni on Kari, maalaispoika Pohjois-Pirkanmaalta. Sittemmin olen tamperelaistunut.
Reippailen mielelläni luonnossa ja viikonloppuisin käyn kaverini kanssa tanssimassa. Harrastan vetouistelua ja hankin juuri veneenkin. Frisbee-kiekkoja tulee aina silloin tällöin heiteltyä ja olen mielelläni valokuvaajana juhlissa.

Lähihistoria ja sukututkimus kiinnostaa ja se, miten omien sukulaisten kohtalot sitten nivoutuvat suuriin tapahtumiin esim. toinen maailmansota, Suomen itsenäistyminen, 1867 nälkävuodet. Myös pienemmät paikalliset tapahtumat kiinnostavat. Luen kaiken historiaan liittyvän, mitä vaan saan käsiini. Lukeminen yleensä on yksi harrastuksista, aina on joku hyvä kirja menossa.

Miten päädyit opiskelu-urallesi?
Ura oli selvillä, kun peruskoulu loppui. Kävin pääsykokeissa nuorena, siihen aikaan sai opiskelupaikan varattua ja opinnot alkoivat 2 vuoden päästä, että ehti suorittaa vaaditun työharjoittelun. Olin ennen opiskeluja koneistajana ja asepalveluksen kävin ilmavoimissa apumekaanikkona – myös siitä sai harjoittelupisteitä.

Miten ja koska päädyit Entopille?
2019 loppuvuodesta oli mielenkiintoinen työpaikkailmoitus, johon vastasin. Pääsin haastateltavaksi ja sain paikan. Näin ura Entopilla alkoi.

Kerro seikkaperäisesti normipäivästä – jos sellaista on?
Työpäivät ovat haastavia ja mielenkiintoisia. Työpäivä koostuu mallin luomisesta, piirustusten tekemisestä ja yhteydenpidosta eri sidosryhmien kanssa.
Aamulla availlaan koneet ja otetaan työstettävät mallit esiin. Ollaan yhteyksissä tilaajaan ja sovitaan suuret linjat ja miten erilaiset yksityiskohdat toteutetaan.
Lyhyellä lounastauolla keskustellaan kollegojen kanssa – se antaa mukavan ”breikin” muuten hektiseen työpäivään.
Kun malli saadaan valmiiksi, tehdään sen pohjalta valmistus- ja kokoonpano-piirustukset. Sen jälkeen kuvat vielä tarkastetaan ennen luovutusta eteenpäin.
Työhön kuuluu lujuuksien, toimivuuden ja asennettavuuden tarkasteluita. Työturvallisuus on tärkeä seikka ottaa huomioon. Usein tarvitaan tietoa komponenttien toimittajilta ja neuvoa voi myös kysyä konepajoilta, jotka sitten valmistavat tarvittavat osat.
Teams on kätevä työkalu ja se on käytössä paljon: viestejä ja puhelinneuvotteluja, joissa on mahdollista jakaa ruutua. Sähköpostia käytetään edelleen, mutta ehkä suosikkini on vanha kunnon puhelin.

Kuvaile itseäsi kolmella sopivalla adjektiivilla
Reipas, pyritään olemaan aina positiivisin mielin. Hymy ei maksa mitään.

mies ruudullisessa paidassa, silmälasit

© 2023 Entop Oy