Mekaniikka­­suunnittelu

Mekaniikkasuunnittelu on Entopin ydinosaamista. Tarkalla suunnittelulla ja yksityiskohtaisella dokumentoinnilla varmistamme onnistuneen lopputuloksen.

Tekninen laskenta

Asiantuntijoidemme laaja kokemus eri teollisuudenaloilta antaa arvokasta näkemystä erilaisista haasteista ja niiden ratkaisuista. Tutustu tarkemmin.

Tuotekehitys

Tuotekehityspalvelumme kattavat kehitysprosessin kaikki osa-alueet konseptoinnista tuotteistukseen. Meillä on laaja kokemus eri teollisuuden aloilta.

Koneturvallisuus

Koneturvallisuus-palveluidemme avulla saamme koneiden ja tuotantolinjojen turvallisuustason vastaamaan voimassa olevia vaatimuksia.  

Edvard Perttilä Lahdesta

nuori parrakas mies hymyilee

Esittelyssä mekaniikkasuunnittelija Edvard Perttilä Lahdesta. Edvard on työskennellyt Entopilla huhtikuusta 2022 alkaen. Entopin mainio työilmapiiri ja hyvät kehitysmahdollisuudet saivat reippaan ja systemaattisen nuoren suunnittelijan valitsemaan Entopin työnantajaksi.

Nauru, suunnittelu ja rakentelu kuuluvat Edvardin elämään niin töissä kuin vapaallakin. Töiden jälkeen urheilullisen miehen saattaa löytää boulderoimasta, eli kiipeilemästä, rullaluistelemasta tai laskettelemasta. Vapaa-ajallakin tulee rakenneltua erilaisia päähänpistoksia 3D-tulostusta tai automaatiopuolen koulutusta hyödyntäen

Millainen opiskelutausta sinulla on? 

Olen aina tykännyt rakennella käsin sekä suunnitella tehokkaampia ratkaisuja arkisiin askareisiin ja laitteisiin. Tämän takia Riihimäellä käydyn lukion jälkeen päätin suuntautua tekniselle alalle ja konetekniikka tuntui luonnolliselta valinnalta.

LAB:n ammattikorkeakoulussa opintoni jakautuivat automaatiopuoleen ja mekaniikkasuunnitteluun. Tarkoituksena oli saada vahva perusta molemmista osa-alueista, jotka myös tukevat toisiaan niin harrastuksissani kuin työelämässä. Painotin koulussa kursseja, joissa päästäisiin hyödyntämään opittuja asioita projektiluontaisessa työssä varsinaisille asiakkaille. 

Mikä mekaniikkasuunnittelussa kiinnostaa?

Kaikki teknologia on mielestäni todella kiehtovaa. Haluan aina tietää, miten erilaiset laitteet ja niiden mekanismit toimivat. Mekaniikkasuunnittelija saan oppia joka päivä jotain uutta ja kehittää omaa osaamistani.

Alalla on yllättävän monipuolisia uravaihtoehtoja ja työnkuvat voivat vaihdella. Työ antaa mahdollisuuden kehittyä ja edetä omalla urallaan.

Miten olet päätynyt töihin Entopille?

Aloitin Entopilla huhtikuussa 2022. Entop vaikutti yritykseltä, joka mahdollistaisi sopivan haastavan työympäristön. Jo haastattelussa huomasin yrityksen mainion ilmapiirin ja ymmärsin, kuinka hyvät mahdollisuudet Entop tarjoaa oppimiselle mielenkiintoisten projektien parissa. 

Parasta on mielenkiintoisten ratkaisujen löytäminen ja oman kädenjäljen näkeminen. Esimiehet ovat todella ymmärtäväisiä ja helposti lähestyttäviä.

Millaisten projektien ja työtehtävien parissa työskentelet?

Olen työskennellyt todella mielenkiintoisten ja haastavien projektien parissa. Ensimmäisessä projektissa laiteiden kokoluokat olivat suhteellisen pienet, mutta niiden tekniset ratkaisut olivat erittäin haastavia ja niiden luotettava toiminta oli varmistettava monilla eri tavoilla. Yhdessä projektissa esisuunnittelin massiivisen kokoista teräsrakennetta, jonka kokoluokka toi omia haasteita. Olen nauttinut suuresti itseni haastamisesta ja oman ammattitaidon kartuttamisesta.

Millaisia työpäiväsi ovat?

Työpäiväni alkaa aina rauhallisella rytmikkäällä musiikilla, jonka jälkeen alan työstämään edellisiltana kirjoittamaa tehtävälistaa. Olen huomannut, että tämä on tehokkain tapa viedä projektia eteenpäin.

Tykkään työskennellä toimistolla, jolloin voin haastavissa tilanteissa aivoriiheillä kollegojen kanssa. Meillä on todella kannustava työyhteisö, missä ollaan aina valmiina pohtimaan haastavampia projekteja yhdessä.

Työkavereiden kesken vitsaillaan ja naureskellaan päivittäin arjen asioille. Työporukka koostuu samanhenkisistä ihmisistä, jonka huomaa kahvipöytäkeskusteluissa ja samanlaisessa huumorissa.

Mikä on parasta työskentelyssä Entopilla?

Parasta on mielenkiintoisten ratkaisujen löytäminen ja oman kädenjäljen näkeminen. Esimiehet ovat todella ymmärtäväisiä ja helposti lähestyttäviä. Pidän siitä, että johto luottaa työntekijöihinsä.

Millainen Entop on työnantajana?

Entop on innovatiivinen, moderni ja kehittymishaluinen insinööritoimisto. Kaikki tehdään ammattitaidolla ja asiakaslähtöisesti.

© 2022 Entop Oy